flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

58-річну наркоторговицю засудили до 6 років 5 місяців позбавлення волі.

18 грудня 2020, 15:15

  Жінці ставили у провину те, що вона впродовж 2019 року незаконно виготовляла та зберігала з метою збуту наркотичний засіб „опій ацетильований“ („ширка“), а також збувала його.

 З трьох епізодів прокуратурі вдалось довести вину обвинуваченої лише в двох: щодо придбання та зберігання опію ацетильованого з метою вживання, та один факт збуту згаданого наркотичного засобу. Не була доведена вина обвинуваченої у виготовленні наркотичних засобів.

  Також сторона звинувачення не довела один із епізодів збуту, оскільки свідок не підтвердив факт купівлі наркотиків. Тому суд на підставі п. 1 ч. 1 ст. 373 КПК України виправдав особу в цій частині.

  Крім того особі ставилось у провину вчинення таких злочинів повторно. Однак судом було встановлено відсутність попередніх судимостей, що виключило повторність.

  Суд визнав жінку винною за ч.2 ст.307, ч.1 ст.309 КК України і засудив до 6 років і 5 місяців позбавлення волі з конфіскацією усього майна. Вирок ухвалено 7 грудня та ще протягом 30 днів сторони можуть подати апеляцію.