flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Учні Червоноградської загальноосвітньої середньої школи I-III ступенів № 4 відвідали Червоноградський міський суд Львівської області.

04 квітня 2015, 09:00

          3 квітня 2015 року, галасливою юрбою до Червоноградського міського суду Львівської області завітали учні-семикласники Червоноградської загальноосвітньої середньої школи I-III ступенів № 4.

         Зайнявши один з найбільших залів судового засідання приміщення суду, допитливі учні безперестанно задавали запитання, фотографувались і обирали для себе найбільш достойну професію, чи то судді, чи прокурора, чи адвоката, чи навіть підозрюваного під вартою.

         Щоб зацікавити учнів в бесіді, заступник керівника апарату суду Надія Липчук, розпочала розмову з запитань до них саме про школу, даючи можливість дітям висловитись, а далі поступово висвітлювала заплановані теми про злочини вчинені неповнолітніми, про адміністративну відповідальність батьків за неналежне виховання дітей, про направлення неповнолітніх до спеціальних навчально-виховних установ. Саме остання тема викликала неабиякий інтерес в юних непосид, а далі учні задавали багато запитань про способи захисту своїх прав та інтересів, про можливість зміни прізвища, наводили окремі приклади конфліктів у школі та в колі сім'ї. Це була одна з найтриваліших  по часу зустрічей, які організовувались в приміщенні суду, оскільки зацікавлені учні не хотіли розходитись.

         Не зважаючи на свій юний вік, учні-семикласники запросили заступника керівника апарату Надію Липчук відвідати класні батьківські збори та висвітлити тему про права дитини і насильство в сім'ї їхнім батькам. Керівник апарату суду пообіцяла учням провести таку бесіду з дозволу дирекції школи або педагогічного колективу та на їх запрошення.