flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумок проведення навчальних візитів зі школярами.

12 червня 2015, 10:00

Протягом першого кварталу 2015 року Червоноградський міський суд Львівської області з навчальними візитами відвідало близько  150 школярів нашого міста.

Найактивнішими виявились Червоноградська загальноосвітня середня школа I III ступенів № 12 та Червоноградська загальноосвітня середня школа I-III ступенів № 4, які першими відгукнулись на пропозицію ознайомити школярів з судовою системою зсередини.

Крім того, Червоноградський міський суд Львівської області відвідали гімназисти Червоноградської гімназії та школярі Червоноградської загальноосвітньої середньої школи I-III ступенів № 2.

Такі зустрічі неможливо спланувати і передбачити. Щоразу думаєш, яка група школярів навідається сьогодні: галасливі як восьмикласники Червоноградської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 4, цікаві як десятикласники цієї ж школи, серйозні як гімназисти, допитливі як восьмикласники «А» класу Червоноградської загальноосвітньої школа I-III ступенів № 12, бешкетники та дуже жваві підлітки восьмого «В» цієї ж школи, чи вибагливі десятикласники Червоноградської загальноосвітньої середньої школи I-III ступенів № 2.

 Вони унікальні…

 Кожен з них хотів уваги та розуміння…

Це двосторонні навчання, адже знання здобували не тільки школярі, а й працівники суду набували певний досвід спілкування з підлітками, переймались їхніми проблемами, якими діти часто ділились, а це про відносини в їхніх сім'ях, про відносини в школі між педагогічними та учнівськими колективами,  про позашкільне життя.

Саме завдяки таким візитам школярі, наше підростаюче покоління, має змогу сформувати свою власну думку про суд, працівників суду та їхню щоденну клопітку роботу.

Можливо хтось з учасників ознайомившись з судовою системою і побачивши все власними, хоча ще не зовсім дорослими, очима прийме серйозне і виважене рішення поставити собі за мету навчатись на правничих факультетах, працювати в судовій системі, що рівнозначно присвятити своє життя служінню людям.

Ми дякуємо насамперед Вам, педагоги, та всім школярам, за хороші та теплі відгуки в соціальних мережах, за запрошення відвідати школи і святкові виступи, за терпіння, адже більшість відвідували суд після шкільних занять.

Для кожного школярами ми намагались бути не лише серйозними працівниками суду, а й людьми, які можуть дати пораду, допомогти та зрозуміти.

Проведення навчальних візитів для школярів нашого міста внесло в нашу щоденну роботу цікаву новинку, яку ми радісно прийняли та намагались якомога краще виконати, адже розуміли, що підлітки вибагливі і для того, щоб вони щось запам'ятали і зачерпнули для себе на майбутнє - потрібно зацікавити. Це не були зустрічі на яких проводились лекції, швидше конструктивні діалоги та дискусії.

З нетерпінням чекаємо другого півріччя 2015 року, де в Планах роботи Червоноградського міського суду Львівської області передбачено продовження зустрічей з школярами, студентами та громадськістю.

Будемо раді бачити кожного з Вас та обіцяємо, що працівники суду  діятимуть  по принципу, що жоден учасник не залишиться без уваги як і жодне запитання не залишиться без правдивої відповіді.

Дякуємо за плідну співпрацю!

 

 

Відповідальна за проведення навчальних візитів до Червоноградського міського суду Львівської області, заступник керівника апарату Надія Липчук