flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено виробничу нараду з прес-секретарями суду та особами які виконують їх обов'язки.

14 липня 2015, 15:15

13 липня 2015 року Прес-центром судової влади України проведено виробничу нараду з головними спеціалістами із забезпечення зв’язків із засобами масової інформації (прес-секретарями) та особами, які виконують їх обов’язки, апеляційних і місцевих судів загальної юрисдикції м. Львова та Львівської області з питань організації діяльності прес-служби в судах.

Нараду провели в режимі відеоконференцзв’язку в.о. керівника Прес-центру судової влади України Ольга Какауліна та головний спеціаліст Прес-центру судової влади України Наталія Оленченко.

В нараді взяли участь заступник начальника Територіального управління державної судової адміністрації України в Львівській області Марія Коник та головний спеціаліст сектору організаційного забезпечення діяльності судів, судової статистики та інформаційних технологій Територіального управління державної судової адміністрації України в Львівській області Олена Куцір.

Ольга Какауліна зазначила, що Радою суддів України прийнято відповідні рішення, спрямовані на утвердження відкритості та прозорості судової гілки влади, зокрема, з питань, що стосуються покращення комунікаційної діяльності суддів із засобами масової інформації та громадськістю.

Також, Ольга Какауліна зауважила, що одним із основних завдань, покладених на Прес-центр судової влади України, є надання допомоги та підтримки прес-секретарям, та особам, що виконують їх обов’язки, у належному виконанні поставлених перед ними завдань із забезпечення зв’язків із засобами масової інформації та громадськістю.

В свою чергу, Наталія Оленченко підкреслила, що на сьогодні не всіма судами висвітлюється на офіційних веб-сайтах інформація про навантаження суддів, а також інформація стосовно справ, що становлять суспільний інтерес та звернула увагу, що на офіційному веб-порталі судової влади України реалізовано можливість онлайн-транcляції резонансних справ. 

     Також, учасникам наради наголошено на можливості перегляду відеотрансляцій засідань Ради суддів України на веб-порталі судової влади України та необхідності завчасно інформувати Прес-центр судової влади України про події, які проводитимуться у суді, а також про повідомлення, які надходять на адресу суду від засобів масової інформації та громадськості щодо діяльності суду.  

            Участь в даній нараді від Червоноградського міського суду Львівської області прийняла заступник керівника апарату Надія Липчук, на яку покладено виконання обов'язків прес-секретаря суду.