flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Всеукраїнський тиждень права.

12 грудня 2015, 09:00

В період з 7 по 11 грудня 2015 року в Україні проходить Всесвітній тиждень права. Такі заходи проводяться щорічно в тиждень, коли випадає 10 грудня – День Прав людини. Його відзначають  в пам»ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН в 1948 році Загальної декларації прав людини.

З метою поліпшення правової обізнаності населення, підвищення рівня правової культури в суспільстві, Червоноградський міський суд Львівської області прийняв участь у Всеукраїнському тижні права.

Зокрема, помічник судді Червоноградського міського суду Львівської області Мазурак О.С. виступила з лекцією на тему  «Декларація про права дитини» в Червоноградському центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді. Учням дуже сподобалось спілкування, тому 09.12.2015 року вони разом з вчителями відвідали сам суд. Керівник апарату Рибіцька А.В. розповіла про структуру суду, а помічник судді Голько М.Я. надала інформацію щодо захисту прав дитини, роз’яснила питання притягнення неповнолітніх до адміністративної та кримінальної відповідальності, з наведенням  прикладів з окремих судових справ. Були надані відповіді на всі поставлені запитання.
         З метою сприяння розвитку правового виховання учнів Червоноградської
загальноосвітньої школи №5, суддею Жураковським А.І. була прочитана тематична лекція на тему «Загальна декларація прав людини. Рішення Європейського суду з прав людини».

Всеукраїнський тиждень права приніс користь та задоволення як учням, так і працівникам суду.