flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як працювали під час пандемії суди в Нідерландах та в Україні.

12 жовтня 2020, 14:18

   Про це спілкувались Голова суду Микола Новосад та його помічниця Уляна Терех з голландськими колегами під час онлайн тренінгу з судових комунікацій 9 жовтня.

 Обговорювали кризові комунікації в судах під час коронавірусу, право на публічний судовий розгляд, з якими викликами стикнулись судді та працівники суду, як знаходили шляхи вирішення.

 З’ясувалось, що в Нідерландах більшість судів під час карантину зняли з розгляду нетермінові справи, працювали за зачиненими дверима або дистанційно з дому.

   Слід зауважити, що Червоноградський суд під час пандемії не припиняв роботи, здійснював розгляд усіх справ з врахуванням заходів безпеки, рекомендуючи учасникам використовувати дистанційні способи звернень до суду.

   Нагадуємо, що   комунікаційна команда Червоноградського суду з липня 2019 року  бере участь у міжнародному  проєкті MATRA «Судді суддям: сервісно орієнтовані суди на заході України», який реалізується Центром політико-правових реформ у співпраці з  Центром міжнародної правової співпраці (CILC) (Нідерланди). 

   Представниками  нідерландської сторони  під час вебінару були  суддя Лінеке де Клерк та керівниця відділу комунікацій Ільзе Вестененк  з суду міста Оост – Брабант, а також   менеджер  проєкту   Ліно Бросіус.

 Також у проєкті беруть участь відповідальні за комунікацію особи  Миколаївського районного суд Львівської області, Галицького районного суд міста Львова, Восьмого апеляційного адміністративного суду.