flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ігрові судові засідання для школярів

15 березня 2021, 14:31

15 березня 2021 року    у  школі №9    для учнів 3 та 4  класів  прес-секретар суду Уляна Терех  провела   два  «Уроки справедливості» .

 Школярі стали учасниками  судових засідань у справах  «Їжак проти Рака»,  «Слон проти Жирафи» та  «Кінь проти Хом’яка».  Хлопці та дівчата переглянули мультфільми, ділились на команди, в яких захищали своїх героїв. Малюки мали змогу   спробували виконати ролі  суддів та  запропонувати   рішення  у вирішенні спорів  під час інтерактивної гри  «Справедливці».

 Під час уроку діти  зрозуміли, що  усі люди різні, у них різні погляди, тому виникають суперечки; розсудити хто правий, а хто ні, може суддя; дорослі вирішуються суперечки у суді; коли вирішені суперечки – настає мир; рішення суду обов’язкове для всіх.

 Учні також змогли приміряти професійний одяг суддів – мантію і нагрудний знак, які є атрибутами судової влади України.   На згадку про зустріч  учасники отримали наліпки з серії «Справедливці», книжку  та зробили спільне фото.

 Захід на постійній основі  проводиться  представниками Червоноградського міського суду Львівської області в рамках    правопросвітницької роботи  прес-служби суду  за ініціативи  Асоціації розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) та за підтримки Ради суддів України.

 Мультфільм «Їжак проти Рака», створений ГО «Асоціація розвитку суддівського самоврядування України» у співпраці з анімаційною студією ToonDrive за технічного адміністрування РЦ «ГУРТ» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

 За повідомленням прес-служби суду