flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чи вплинув карантин на розгляд справ у суді.

09 квітня 2020, 10:42

   Червоноградським міським судом не були обмежені конституційні права громадян на звернення до суду та доступ до правосуддя під час карантину.   Колектив суду  працював у звичному режимі, при цьому  вживаючи заходи, спрямовані на нерозповсюдження коронавірусу.

 

   Ми неодноразово звертались  до громадян з проханням утриматись  від  зайвих візитів  до суду  та радили використовувати альтернативні дистанційні шляхи звернення до суду, адже  щодня суд відвідує близько сотні людей.

   Чи змінилися   кількісні показники суду під час карантину.   Проаналізувавши цифрові дані  за три тижні до та під час карантину,  маємо такі результати:

З наведених цифр можна зробити наступні висновки:

  • Справ до суду надійшло менше  на 30.

 

  • Відбулось незначне зменшення кількості розглянутих справ за три тижні  - на 14 справ,  що  на 15% менше ніж за попередній період. Однак слід врахувати, що до карантину судочинство здійснювали 4 судді, а під час – 3,  так як один суддя  перебував у відпустці.

 

  • Кількість вхідної кореспонденції зросла на 182, в тому числі збільшилась кількість надходжень електронною поштою майже вдвічі. Тобто учасники  процесу активніше почали  використовувати  такий  безконтактний спосіб  подачі до суду заяв та клопотань.

 

   Ми вкотре рекомендуємо учасникам судового процесу використовувати альтернативні шляхи звернення до суду: електронну пошту, телефон, факс.

 

   За повідомленням пресслужби суду.