flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Надмарафонський забіг ''Схід і Захід разом''

17 серпня 2021, 15:55

   30 липня 2021 року з проспекту Свободи, що у Львові стартував над марафонський забіг ''Схід і Захід разом'', приурочений тридцятій річниці Незалежності України.

   Маршрут марафону пролягає через 9 областей України та завершиться 24 серпня у місті Сєвєродонецьку.

   Організаторами марафону є Львівська обласна рада, Федерація легкої атлетики Львівської області та ініціативна група депутатів 1-го демократичного скликання Львівської міської ради 1990 року.

   Спортсмени, Ярослав Козак, Костянтин Билим, позмінно, Валерій Шажко, Олена Кучер змінюючи один одного впродовж дистанції у 1 388 кілометрів, біжать через території Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Вінницької, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Донецької та Луганської областей.

   Замінивши одного з учасників забігу 3 серпня 2021 року в місті Хмельницькому до надмарафону приєднався працівник апарату Червоноградського міського суду Сергій Красько.

   «Перш за все, це патріотична акція, і лише в другу чергу є спортивним заходом. Спілкуючись із людьми, які вітають учасників в різних містах та селах, ще раз переконуєшся, що наша Україна – єдина і неподільна, а українці – щира, гостинна та доброзичлива та спортивна нація. При в’їзді практично в кожен населений пункт марафонців зустрічають та супроводжують бігуни від малого до велика.» – зазначає Сергій.

   Подолавши понад 570 км., Сергій з Кривого Рогу повернувся в рідний Червоноград, а інші учасники продовжили шлях до Сєвєродонецька, де 24 серпня урочисто завершать забіг, та передадуть прапор підписаний в кожному населеному пункті котрий вони відвідали.

   Короткий сюжет про зустріч спортсменів в Кривому Розі можна переглянути за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=xjQfcRglFA4