flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумок проведення дня відкритих дверей.

09 грудня 2011, 17:00
          Червоноградський міський суд Львівської області 09 грудня 2011 року, в рамках проведення заходу «День відкритих дверей», приймав всіх охочих зазирнути в середину судової системи, а також в щоденну роботу та життя державних службовців.
Даний захід проводився не вперше. Маючи попередній досвід, судді та працівники апарату суду підійшли до організаційних питань з ще більшою відповідальністю, детальніше опрацювали інформацію, яка найбільше цікавила відвідувачів при минулих зустрічах. В зв'язку з тим, що між судом та Червоноградською філією МАУП було заздалегідь сплановано прихід студентів, детально висвітлювались теми, що стосуються проходження студентами ВУЗів навчальних та виробничих практик та порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців. 
         Традиційно, відвідувачів зустрічав голова Червоноградського міського суду Львівської області Микола Денисович Новосад, який розпочав свій виступ з історії створення суду, висловлював свої думки стосовно судової реформи та із задоволенням відповідав на запитання, а згодом запросив студентів у свій робочий кабінет, де вони мали змогу роздивитись юридичну літературу, судові справи, зафіксувати незабутні моменти зустрічі.
Крім того, студенти були присутні при розгляді кримінальної справи під головуванням судді Рака Леоніда Степановича та мали змогу наочно вивчати стадії судового процесу. Після закінчення слухання, кожен мав свої думки, внутрішні переживання та намагався донести їх до інших.  
         Другу групу відвідувачів, учнів старших класів загальноосвітньої середньої школи 1-3 ступенів № 7 міста Червонограда, з привітальним словом зустрічав кандидат юридичних наук, суддя Червоноградського міського суду Львівської області Савуляк Роман Васильович. Маючи неабиякі враження про суд, суддя близько години відповідав на запитання старшокласників, які цікавились нагрудним знаком, мантією, кількістю вчинених неповнолітніми особами злочинів та інші.
         Також, заступник керівника апарату суду Надія Султан зупинилась на питанні вибору ВУЗів для подальшого здобуття освіти правника та повідомила, що в апараті суду працює 28 осіб, 26 з яких є державними службовцями. Серед них 23 працівника мають вищу юридичну освіту з освітньо-кваліфікаційними рівнем спеціаліст-юрист або магістр права. Більшість з працівників апарату суду закінчили Львівський державний університет імені Івана Франка, Львівський державний університет внутрішніх справ, Одеську юридичну академію. Обираючи ВУЗ слід звертати увагу не на важкість чи легкість навчання, а на якість викладання предметів, а також на пункт в договорі щодо проходження студентами ознайомлювальних, навчальних та виробничих практик. ВУЗ мав би забезпечувати базою практики, а не змушувати студентів шукати її самостійно. В 2011 році договір з Державною судовою адміністрацією України про проходження студентами практик було укладено з Львівським державним університетом імені Івана Франка, Національною юридичною академією імені Ярослава Мудрого, Київським університетом права НАН України. 
         Керівником апарату суду Аллою Рибіцькою та заступником керівника апарат суду Надією Султан було проведено насичену пізнавальну екскурсію приміщення суду, робочих кабінетів суддів та працівників апарату суду, які охоче відповідали на запитання відвідувачів про умови роботи, свої посадові обов'язки, оплату праці. 
          Впевнені, що проведення відповідних заходів позитивно впливає на відновлення довіри громадськості до працівників судової системи та зміцнення їх авторитету.
На запрошення дирекцій, працівники апарату суду постійно проводять тематичні семінари у загальноосвітніх середніх школах нашого міста, однак переконані, що проведення семінарів у приміщенні суду дало б значно вагоміші результати та допомогло б виховувати молоде покоління у страху перед вчиненням злочину та в повазі до суду. Суд не повинен лякати громадян, а повинен бути захистом та гарантом законності і справедливості. 
         Висловлюємо щиру подяку за співпрацю методисту Червоноградської філії Міжрегіональної академії управління персоналом Богуцькій Мар'яні Ігорівні, завучу з навчальної роботи загальноосвітньої середньої школи 1-3 ступенів № 7 міста Червонограда Касьяновій Наталії Йосипівні та вчителю історії України та правознавства Терех Ірині Василівні за супровід студентів та учнів-старшокласників, за їх активність та хороші відгуки. 
         Сподіваємось, що сьогоднішній День відкритих дверей принесе тільки позитивні враження та допоможе у правильному виборі майбутньої професії.
                                                                                     З повагою, керівництво суду.

Фото  відвідин суду студентами МАУП.

Голова Червоноградського міського суду Львівської області Новосад М.Д. разом з студентками МАУП.


Голова суду Новосад М.Д., методист МАУП Богуцька М.І. (крайня з права)  разом зі студентами.


 

Заступник керівника апарату суду Султан Н.В. з майбутніми юристами.


Студенти МАУП, керівник апарату Рибіцька А.В. та заступник керівника апарату суду Султан Н.В..


 

Вони вже обрали собі професію.


 

Оглядова екскурсія в кримінальній канцелярії. З права - випускник МАУП 2007 року, секретар суду Кіх В.Я..


Майбутні судді.


Фото  відвідин суду учнями ЗСШ 1-3 ступенів №7.

 

Кандидат юридичних наук, суддя Савуляк Р.В. готується до зустрічі учнів ЗСШ № 7.


 

Керівник апарату суду Рибіцька А.В. проводить ознайомлювальну екскурсію в залі судових засідань № 3.


Волонтер Корпусу Миру Бенджамін Кокс разом з ученицями школи.


Учениці-старшокласники в залі судових засідань № 3.


Ознайомлювальна екскурсія в кримінальній канцелярії суду. З ліва на право секретар суду Кіх В.Я., секретар судових засідань Труба У.М., секретар суду Сидор О.В., заступник керівника апарату Султан Н. В..


 

Учні-старшокласники в залі судових засідань № 3.


Кабінет заступника керівника апарату суду.


Суддя Жураковський А.І. в оточенні старшокласників.


 

Учні загальноосвітньої середньої школи 1-3 ступенів № 7 м. Червонограда  в кабінеті секретяря судових засідань Пилипіва В. І..


Фото на пам'ять.