flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустріч з учнями.

29 березня 2012, 11:00
21 березня 2012 року Червоноградський міський суд Львівської області в черговий раз приймав відвідувачів. Цього разу це були десятикласники Червоноградського навчально-виховного комплексу «Середня школа-колегіум» № 3.
 Традиційно, учні школи мали змогу ознайомитись з історією створення суду, його приміщенням, працівниками апарату суду.
Крім того, було проведено ознайомлювальні лекції на теми: «Права дитини» (доповідач – заступник керівника апарату суду Надія Султан) та «Відповідальність неповнолітніх» (доповідач – помічник судді Марія Бицька).
         На запитання бажаючих відповідала керівник  апарату суду Алла Рибіцька, стаж роботи в суді якої більше 20 років.
         В свою чергу, працівники суду задавали питання відвідувачам.   Насамперед, керівник апарату цікавилась думкою старшокласників стосовно резонансних подій, що викликали шквал обговорення як в місцевих, так і в всеукраїнських ЗМІ, про так званий «Колізей». Учні охоче ділились своїми поглядами.
         Цікаві та різноманітні думки можна було почути і про працівників суду, і про їхню оплату праці, і про роботу суду вцілому. Інколи вони вражали, інколи й веселили, адже зазвичай, пересічні громадяни часто мають свої уявлення про працівників судової системи.
         Мабуть, найцікавішим моментом з цієї зустрічі було відвідання судового засідання по кримінальній справі. Галасливі старшокласники охоче фотографувались в залі судових засідань, радо «приміряли» крісла суддів та прокурорів, однак коли в зал під конвоєм був доставлений підсудний – атмосфера кардинально змінилась. На обличчях учнів вже не було тієї посмішки і радості. Мабуть, не очікували картини, яку працівники суду бачать щодня: людина за гратами, а по ту сторону – рідні. Для більшості вже й це виявилось справжнім шоком, а остаточним виявилось те, що підсудний вирішив розповісти про причини свого арешту, про життя за гратами та після звільнення.
         Зустріч пройшла різноманітно і цікаво, не було жодної хвилинки для мовчанки, жодного нерозкритого питання. Перерву між лекцією і початком судового засідання заступник керівника апарату Надія Султан заповнила розповідями про кримінальні справи, їх розгляд, про відвідини слідчих ізоляторів. Однак, на запитання  про бажаючих в майбутньому працювати в суді, руку підняла чомусь тільки одна людина – педагог.