flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумок проведення Дня відкритих дверей.

24 квітня 2012, 09:30
         З метою підвищення рівня правової обізнаності громадян нашого регіону, Червоноградським міським судом Львівської області неодноразово проводились Дні відкритих дверей. В черговий раз суд відкрив двері всім бажаючим 23 квітня 2012 року.
З кожним разом працівники суду все більше розуміють мету поставленого завдання – максимально підвищити авторитет, довіру громадськості та відкритість судової системи. З ціллю реалізації цих планів, четвертий День відкритих дверей минув дещо по-іншому.
Так, з метою урізноманітнення зустрічей з громадськістю, в програму заходу було додано перегляд відеоматеріалу,що дає загальну уяву глядачеві про судову систему України, основні засади та принципи функціонування судів. Фільм створено на замовлення Проекту USAID "Україна: верховенство права". Крім того, було зібрано відповідні матеріали та виготовлено спеціальну Пам'ятку про права дитини, яку кожен бажаючий отримав в подарунок.
Для досягнення своєї мети, колектив Червоноградського міського суду Львівської області тісно співпрацює з навчальними закладами нашого міста та значну увагу приділяє саме роботі з молоддю, як з майбутніми спеціалістами. Так, впродовж Днів відкритих дверей Червоноградський міський суд відвідали старшокласники Червоноградської гімназії, загальноосвітньої середньої школи I-III ступенів № 4 міста Червонограда, Червоноградського навчально-виховного комплексу «Середня школа-колегіум» № 3, студенти Червоноградської філії МАУП. Крім того, працівники суду радо приймають запрошення навчальних закладів для проведення ознайомлювальних семінарів.
Четвертий День відкритих дверей відвідало близько 30 учнів-дев'ятикласників загальноосвітньої середньої школи I-III ступенів № 12 міста Червонограда. Традиційно, з вступним словом до відвідувачів звернувся голова суду Микола Новосад. Після цього, зустріч продовжила керівник апарату Алла Рибіцька, яка ознайомила учнів з структурою суду, працівниками апарату та процедурою звернення до суду. Заступником керівника апарату суду Надією Султан було проведено ознайомлювальну бесіду присвячену правам дитини в навчальному закладі, активну участь в якій приймали учні. Крім цього, старшокласники жваво «приміряли» собі посади головуючого судді, прокурора, адвокатів та … обвинувачених, охоче фотографувались. Цікавою була і екскурсія приміщення суду. Однак, на жаль, учні так і не змогли ознайомитись з судовим процесом наочно, оскільки по запланованій кримінальній справі не з'явився підсудний, а в цивільній – відповідач, в зв'язку з чим слухання були перенесені на інші дні. Проте, сподіваємось, що наша зустріч не є останньою і дев'ятикласники матимуть змогу відвідати судові засідання.  
         Колектив Червоноградського міського суду Львівської області щиро дякує за інформаційну підтримку газеті «Новини Прибужжя», ТРК «Бужани», телеканалу «15 канал», радіокомпанії «Нео-радіо» та навчальним закладам нашого міста. 
         Сподіваємось на подальшу тісну співпрацю.
                                                                                                                                        Керівництво

Учні школи разом з головою суду Новосадом М.Д..