flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь у Проекті Справедливе правосуддя.

21 травня 2012, 12:00
         Як повідомлялось раніше, Червоноградський міський суд Львівської області підтримав ініціативу Благодійної організації «Твоє право» по проведенню опитування громадян у приміщенні суду та висловив готовність взяти активну участь у заходах запропонованого Проекту.
Так, Проект міжнародної технічної допомоги «Справедливе правосуддя» є продовженням проекту «Україна: верховенство права», що реалізовувався в Україні за фінансової підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) з травня 2006 року по вересень 2011 року в рамках Угоди між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки задля підтримки завершення судової реформи і сприяння підвищенню прозорості у функціонуванні судової влади, зміцнення суддівського самоврядування, покращення адміністрування у судах всіх рівнів та підвищення рівня обізнаності громадян з роботою судової системи країни.
         В рамках цього проекту заплановано продовження підтримки програми з опитування відвідувачів суду на основі методології карток громадянського звітування та її поширення на нові регіони. Метою опитування є оцінка якості послуг, що надаються судами України та розробка практичних рекомендацій щодо поліпшення якості судових послуг та підвищення рівня громадської довіри до судів.
         Попередні три етапи програми, що здійснювалися громадськими організаціями за підтримки колишнього проекту «Україна: верховенство права» в 2008-2011 роках в 20 судах 8 регіонів України, підтвердили ефективність використання методології карток громадянського звітування як прогресивного інструменту виміру та сприяння зовнішній оцінці роботи суду, а також розробки шляхів щодо вдосконалення функціонування суду.
         На сьогодні Проект на конкурсній основі відібрав 8 громадських організацій, які будуть реалізовувати грантову програму «Опитування громадян щодо їх задоволення якістю функціонування судів з використання методології карток громадянського звітування. Реалізація програми розпочнеться в кінці травня 2012 року в 34 судах 13 регіонів України, в тому числі в Червоноградському міському суді Львівської області. Опитування відвідувачів суду будуть проводити представники благодійної організації «Твоє право».
         22 травня 2012 року Проект USAID «Справедливе правосуддя» проводитиме семінар для представників відібраних громадських організацій щодо здійснення спільної програми.
         Для ознайомлення із програмою, методологією карток громадського звітування, можливості щодо використання опитування громадян у роботі по управлінню судом, для участі в семінарі відряджено керівника апарату Червоноградського міського суду Львівської області Аллу Рибіцьку.
 
                                                                                                                          Керівництво