flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Завершено опитування громадян в рамках Моніторингу стану незалежності судів в Україні - 2012.

20 серпня 2012, 17:20
   15 серпня 2012 року на виконання рішення Ради суддів України від 9 липня 2012 року № 34 та листа Територіального управління державної судової адміністрації України у Львівській області, 15 серпня 2012 року в рамках Моніторингу стану незалежності судів в України - 2012, в  приміщенні Червоноградського міського суду Львівської області проводилось опитування громадян.
   Загалом, відвідувачі суду погоджувались відповідати на запропоновані питання, однак були поодинокі випадки агресивно налаштованих громадян, які відмовлялись брати участь в опитуванні.
   Найчастіше громадяни скаржились на погане освітлення в приміщенні суду, недостатню кількість місць для сидіння, відсутність достатньої кількості інформації, відсутністю зразків заяв і навіть на відсутність в штаті суду посади медичної сестри.
   Всі зауваження та побажання громадян були обговорені на оперативній нараді працівників апарату суду. Однак, слід зазначити, що більшість скарг були необґрунтованими та виникали через необізнаність та неуважність самих відвідувачів суду.
   Так, в холі приміщення суду розташовані чотири інформаційних стенди на яких розміщена вся необхідна інформація для громадян (План евакуації, Правила внутрішнього трудового розпорядку, списки справ призначених до розгляду, банківські реквізити для сплати судового збору, графік прийому громадян керівництвом суду та канцелярією суду та інша).
   Всі зали судових засідань пронумеровані, на кабінетах розміщені таблички із зазначенням посади працівника та його прізвища, ім'я та по батькові. Крім того, всі працівники суду, окрім суддів, носять спеціальні бейджі.  
   Враховуючи те, що приміщення суду займає три поверхи будівлі, для зручності громадян на кожному поверсі  розташовані столи із зразками заяв та місця для сидіння.
    Приміщення суду щоденно прибирається, у вільному доступі технічні кімнати на другому та третьому поверхах.
   В штаті Червоноградського міського суду Львівської області дійсно не передбачена посада медичної сестри, однак в приймальні суду розташована аптечка зі всіма належними медикаментами. Крім того, на першу вимогу відвідувачів, працівниками суду викликається швидка медична допомога.
   Вважаємо, що працівниками Червоноградського міського суду Львівської області створюються всі можливі умови для того, щоб відвідувачі суду були належним чином проінформовані, почували себе комфортно та уникали стресових ситуацій.
   Пропонуємо Вам ознайомитись зі звітом проведення даного Моніторингу.
 
Відповіді на питання анкети громадян – відвідувачів суді
Оцініть, будь ласка, зручність умов перебування громадян в суді(достатність та зручність місць для очікування, оформлення документів, ознайомлення з матеріалами справи та підготовки до судового слухання; чистота та прибраність приміщень суду; можливість користування туалетами тощо).
 

75
незадовільно
задовільно
добре
відмінно
важко сказати
кількість відповідей
1
10
48
14
2

 
   Оцініть, будь ласка, повноту, якість та доступність інформації для відвідувачів суду (наявність інформаційних стендів, зразків документів, порядку сплати судового збору; зрозумілість інформації щодо місця та часу проведення судових засідань; наявність інформації в Інтернеті тощо).
 

75
незадовільно
задовільно
добре
відмінно
важко сказати
кількість відповідей
0
11
41
23
0

 
   Оцініть, будь ласка, ефективність організації роботи суду (дотримання строків та процедур  розгляду справ; вчасність, з урахуванням поштового перебігу, надіслання судом повідомлень про розгляд справ; обґрунтованість перенесення судових засідань; додержання графіків судових засідань щодо часу слухання справ тощо).
 

75
незадовільно
задовільно
добре
відмінно
важко сказати
кількість відповідей
1
7
50
14
3

 
                 Чи можете Ви сказати, що судді ставляться до відвідувачів суду (сторін по справі) коректно та ввічливо?
 

75
ні
скоріше ні
скоріше так
так
важко сказати
кількість відповідей
1
1
35
31
7

                 Чи можете Ви сказати, що працівники апарату суду ставляться до відвідувачів суду  коректно та ввічливо?
 

75
ні
скоріше ні
скоріше так
так
важко сказати
кількість відповідей
1
3
31
35
5

 
             Чи можете Ви сказати, що суд при розгляді Вашої справи був незалежним та неупередженим та був забезпечений справедливий судовий розгляд?
 

75
ні
скоріше ні
скоріше так
так
важко сказати
кількість відповідей
2
2
23
34
14