flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

22 жовтня 2012 року стартує дослідження з визначення коефіцієнтів навантаження на суддів місцевих судів загальної юрисдикції.

10 жовтня 2012, 11:00
         Рішенням Ради суддів України № 50 від 21 вересня 2012 року схвалено Інструкцію про дослідження з визначення коефіцієнтів навантаження на суддів місцевих судів загальної юрисдикції.
         Метою дослідження є допомогти:
·       Визначити кількість суддів, які загалом потрібні для обробки справ, що надійшли до місцевих судів загальної юрисдикції, та визначити, як ці судді повинні бути розподілені по регіонам (наприклад, скільки суддів потрібно для кожного з 665 місцевих судів);
·       Отримати інформацію про умови праці в судах і фактори, які можуть спричинити затримки та неефективне виконання обов’язків;
·       Збалансувати навантаження на суддів у судах та судовій системі;
·       Визначити, скільки суддів і скільки часу необхідно для вирішення залишку справ у суді;
·       Підготувати і надати об’єктивне фінансування у відповідь на бюджетні запити судів.
 
У першій фазі дослідження, що проводилося навесні та влітку 2012 року, взяли участь голови всіх місцевих судів загальної юрисдикції.
Рада суддів України і Державна судова адміністрація України обрали 80 судів для участі в другій фазі дослідження. Суди обиралися таким чином, щоб забезпечити репрезентативність судів усіх регіонів, розмірів та типів (наприклад, міські, районні, міськрайонні).
Ця фаза дослідження потребує від УСІХ суддів з кожного з 80 судів:
1. Заповнити анкету на початку дослідження.
      2. Занотувати час, який він/вона присвятили розгляду справ та іншим видам діяльності судді впродовж шести тижнів. Шеститижневий період починається в понеділок, 22 жовтня 2012 року, і завершується в п’ятницю, 30 листопада 2012 року (у разі зміни дат проведення дослідження Вам буде надіслано додаткове повідомлення).
      3. Заповнити анкету по завершенню дослідження.
 
          Дослідження вимагає, щоб кожний суддя (або його помічник) зазначав час, який він/вона витрачає на розгляд справ або інші види діяльності судді, впродовж шести тижнів. Шеститижневий період починається в понеділок, 22 жовтня 2012 року, і завершується в п’ятницю, 30 листопада 2012 року.
         
          Про результати дослідження, яке проводиться за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) проекту «Справедливе правосуддя», буде повідомлено додатково.
 
                                                                                              Керівництво